Xərçəngdən qorunmaq üçün alma yeyin! — Faydalı məsləhətlər

Günümüzün ən qorxulu xəstəliklərindən biri də xərçəngdir.

Lakin bu xəstəliyə tutulmamaq üçün bir çox faydalı məsləhətlər mövcuddur.

Millitribuna.az həmin məsləhətlərdən bir neçəsini təqdim edir:

1. Hər bir rəngdə olan meyvə və tərəvəzdən gündə ən az 3-5 dənə yeyin.

2. Həftədə 2 dəfə qırmızı ət yeyin, balıqla qidalanın.

3. Kələm, kahı kimi yeməklərin ilk dörd qabığı zibilə atılmalıdır. İstədiyiniz qədər yusanız da, üst qabıqlarda olan pestisidlər təmizlənmir. Çarəsi yalnız üst qabıqlardan xilas olmaqdır.

4. Qızartma üçün ən uyğun yağ bitki yağıdır. Bundan başqa variant zeytun yağıdır. Fındıq yağı da seçim edə bilərsiniz.

5. Uşaqlar fast-food növlü yeməkləri 15 gündə bir yeməlidirlər. Amma həftədə 3 dəfə yedikləri təqdirdə beyin şişləri, lemfoma və qan xərçəngi riski 3 dəfə artır.

6. Ən faydalı qidalardan biri qozdur. Daha sonra fındıq və badamdır. Çiy günəbaxan tumunu özünüz qovurub yeyin. Amma fındıq, qoz kimi qidaları qabıqlı alın. Gündə bir ovuc mütləq yeyin.

7. Mütləq alma yeyin. Meyvələrin üstünün parlaq görünməsi üçün şam sürtülür. Bu cür almaları təmiz-təmiz yuduqdan sonra sirkəli sudan keçirin, ya da alma sirkəsi ilə ovun. Meyvəni qabığıyla yemək şərtilə.

8. Tərəvəzlər mövsümündə dondurulub saxlanılmalıdır. Yalnız ilk dəfə açdıqda onu mütləq bişirin.

9. Yuyucu vasitələr işlədərkən əlcək geyinin. Plastik əlcək istifadə etməyin, içi pambıq olan əlcək geyinin. Çünki tozlara qarşı allergikdir və kiçik dozalarda alındığı təqdirdə xroniki olaraq xərçəngi riski yaradır.

10. Davamlı olaraq zeytun yağı və dəfnə sabununa üstünlük verin. Əllərinizi, bədəninizi həqiqi zeytun yağı, dəfnə və ya fıstıq yağından hazırlanan həqiqi sabunlarla yuyun.

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *